top of page
Search

Smslaen - Kiirlaenud SMS-iga alati käeulatuses

Updated: Dec 7, 2019

Smslaen on tüüpi laen, mis on peaaegu kõigile võõras - see on laenutüüp, mis tegi laineid juba mitu aastat tagasi ja erineb muudest laenutüüpidest oma paindlike omaduste tõttu. Traditsioonilisi SMS-laene pole Eestis täna enam saadaval, kuna kiirlaenuseaduse sätted on laenusaajate kaitsmiseks ja võlgade vältimiseks karmistanud krediiditurgu. Sms-laen on siiski säilinud ja mitu laenuandjat väljastavad sms-laene veidi erineval kujul.


Mis on SMS-laenud?

Sms-laen, tuntud ka kui lühike sms-laen, on teatud tüüpi laen, mida taotletakse mobiilisõnumi kaudu. Alles mõni aasta tagasi oli võimalik laenu taotleda lihtsalt krediidifirmale laenu saates. Kuna aga selline laenamine on toonud kaasa tohutuid summasid võlgasid, on valitsus karmistanud kiirlaenude eeskirju ja seetõttu pole enam võimalik lihtsalt sõnumi saatmisega laenu saada - ainult SMS-iga.


See ei tähenda aga, et SMS-laenud oleksid täielikult kadunud. Kui näete mõnda SMS-laenu taotlevat laenuandjat, võib see olla täiesti tõsi. Nimelt saate nüüd taotleda SMS-laenu, kui olete varem võlausaldaja juures laenukonto avanud ja oma isikut kinnitanud. See tähendab, et teil on kindel laenusumma, mida saate kasutada iga kord, kui taotlete tekstsõnumi taotlemist - laenuandjal on juba kogu vajalik teave ja ta on kindel, et olete maksejõuline taotleja.


SMS-i abil laenu taotlemine kiirendab siiski oluliselt laenu taotlemise protsessi, kuna vastuse saate mõne minuti jooksul ja te ei pea isegi olema arvuti läheduses ega minema laenuandja kontorisse.


Kuidas SMS-laenud toimivad?

Nagu eespool mainitud, pole SMS-laenu enam võimalik võtta vaid tekstsõnumi abil. SMS-laenu saamiseks peate kõigepealt avama konto võlausaldaja juures, taotlema laenu ja saama positiivse vastuse. Kui teie konto on saanud positiivse vastuse, saate mobiilsõnumi kaudu taotleda laenusummat. SMS on krediidikonto teenuste väga levinud tunnus - laenukontode puhul avatakse kliendile teatav krediidisumma, mida saab igal ajal tekstsõnumi abil taotleda.


Seetõttu peate SMS-laenu saamiseks esmalt laenu taotlema. Pärast seda, kui olete laenu taotlenud mõne laenuandja juures, kes väljastab SMS-laene, peate läbima ka enda tuvastamise protsessi. Seda nõuab rahapesu tõkestamise seadus ja see aitab tagada, et laenu taotlev isik on tõepoolest sama isik. Ehkki ID-kaarti saab sageli kasutada inimese tuvastamiseks, on levinum vajadus füüsilise isikutuvastuse järele.


Seda saate teha Omniva postkontorites. Selleks peate minema lähimasse postkontorisse ja ütlema, et vajate konkreetse laenuandja isikutunnistust. Seejärel peate täitma lühikese dokumendi, kus peate täitma dokumendi numbri ja see on see. Omniva töötaja saadab teabe viivitamatult võlausaldajale ja tõestab seeläbi, et isik on laenu taotleja. Kõik see ei võta palju aega ja kõige aeganõudvam samm on lihtsalt postkontorisse minek. Laenu on lihtsam taotleda laenuandja kontoris, kus saate laenutaotluse ja isikutuvastuse kohapeal täita.



SMS-laenu taotlemisel tuleb arvestada ka lisakulude ja intressimääraga. SMS-laenu intressimäär on kõrgem kui tarbimislaenul, kuna tegemist on tagatiseta laenuga, mille tagasimakseperiood on suhteliselt lühike, seetõttu on seda tüüpi laen riskantsem. Kuid mõned laenuandjad pakuvad SMS-laene uutele klientidele ilma täiendava makseta - see on nende tüüpi sooduspakkumine, mis aitab uutel klientidel laenuandjat ära tunda. Tavakliendid saavad kasutada ka eripakkumisi, kuid igal juhul tuleb enne SMS-laenu taotlemist kindlaks teha, millised lisakulud ja kui palju tegelikult maksma peate.


Lisaks spetsiaalselt SMS-ide kaudu saadud laenudele on ka laenuandjaid, kes lubavad teil telefoni teel laenu taotleda. See rakendusmeetod on väga kiire ja mugav ning eriti hea, kui te ei saa arvutis rakendust rakendada. Telefoni teel laenu taotlemine on sama, mis tavaliselt, ja laenu esmakordsel väljastamisel peab laenuandja läbima tuvastamisprotseduuri.


Kellele antakse SMS-krediit?

SMS-laenude taotlemise tingimused on sarnased kiirlaenude tingimustega. Laenu saamiseks peate olema Eesti kodanik või vähemalt 18-aastase alalise elamisloaga isik. Mõned laenuandjad ei väljasta sms-laene, kui laenuvõtja on nõutud tagasimakseperioodi lõpuks vanem kui 70 aastat, kuid kuna sms-laenu tagasimakseperioodid on suhteliselt lühikesed, pole see tavaline tingimus. Peaks olema ka isiklik pangakonto, kuhu laenusumma kantakse, kuid on ka laenuandjaid, kes annavad laene ka sularahas.


Siiski on oluline arvestada sellega, et laenu saamiseks peate oma sissetulekut tõestama ja esitama viimase kuue kuu sissetulekuaruande - maksekviitungi või pangaväljavõtte. Seaduse järgi peavad kõik laenuandjad järgima vastutustundliku laenamise põhimõtteid, seetõttu on laenuandjad kohustatud hoolikalt kontrollima laenuvõtja maksevõimet ja hindama võimalikult täpselt, kas laenuvõtja saab laenu hiljem tagasi maksta.


Laenu ei väljastata, kui taotleja sissetulek pole piisavalt suur. Näitajana võetakse vastu 40% -line reegel - laenuvõtja igakuised laenukohustused ei tohiks ületada 40% sissetulekust. Seega, kui teie kuusissetulek on 1000 dollarit, ei tohiks teie igakuised laenukohustused ületada 400 dollarit.


Krediiti ei anta ka maksehäiretega inimestele. Eespool nimetatud reeglite kohaselt ei väljasta ükski laenuandja SMS-laenu taotlejatele, kes pole oma kohustusi täitnud, ja reeglina isegi neile, kellel on viimase kuue kuu jooksul tekkinud maksejõuetust. Isegi kui need makseviivitused kõrvaldati ja võlad maksti, on see laenuandja jaoks märk sellest, et taotleja võib endiselt olla maksejõuetu. Kuna SMS-laenud on tagatiseta laenud, peab laenuandja olema täiesti kindel, et ka laenusumma makstakse tagasi.


Vastutustundliku laenamise põhimõte on üsna paindlik ja tegelikult hindab laenuandja iga taotlejat erineval viisil. Näiteks kui teil on lisatulu ja teil pole viimase aasta jooksul võlgnevusi, on täiesti võimalik, et saate ikkagi laenu. SMS-laenu ei pruugi saada need, kellel on sissetulek, kuid kelle sissetulek pole iga kuu sama või kelle sissetulek kasvab. Laenuandja jaoks on oluline näha, et taotlejal oleks püsiv sissetulek iga kuu.


Kui olete aga sobivas vanuses, kui teil on stabiilne igakuine sissetulek ja maksetega pole probleeme, saate tõenäoliselt ilma probleemideta laenu.


Kui palju raha saab SMS-laenuga laenata?


Rahasumma, mida saate SMS-i abil taotleda, sõltub teie eelkokkuleppest võlausaldajaga, see tähendab teie krediidilimiidi suurusest. Näiteks: kui teil on krediidilimiit 1000 dollarit, saate taotleda maksimaalset summat 1000 dollarit. Alati saab aga vähem taotleda. Kuni teil on tasuta krediidilimiit, saate laenata nii palju kui vaja. Siiski tuleb arvestada sellega, et laenu saate anda ainult siis, kui teil veel aktiivset laenu pole, s.t kui te pole selle laenuandja poolt teatud laenusummat veel maksnud.


Mõned laenuandjad väljastavad tavalisi kiirlaene ka SMS-i teel. Seda tüüpi SMS-laen on tavaliselt üsna väike ja ei ületa mitusada eurot. Kõige tavalisem SMS-laenu summa on kuni 500 eurot. Esmakordsel laenamisel saate mitte rohkem kui 300 dollarit. See limiit suureneb, kui algne laenusumma makstakse tähtaegselt. See võib kehtida ka krediidilimiitide kohta, nii et enne laenu taotlemist peaksite välja selgitama, kas laenu algsummale on seatud mingi limiit, et saaksite hiljem pettumusi vältida ja teada saada, kui palju tuleks seda arvestada.


Kuidas sms-laenu tagasi makstakse?

SMS-laenu tagasimakse on sama mis tavalise kiirlaenu puhul. Tagasimakseperiood on üks kuu kuni 3 aastat, sõltuvalt võetud laenusummast, kuid väikeste summade puhul on eelistatud võimalus kuni 6 kuud. Kui SMS-laenu võetakse laenulimiiditeenuse kaudu vastu, tuleb laenusumma tagasi maksta kokkulepitud kuumaksetena ning pärast laenu tagastamist saab laenu uuesti laenata.


Mõnel juhul saab sms-laenu ka sularahas tagasi maksta, isegi kui sms-laenu võeti sularahas. Raha saab pangakaardiga laenata Omniva postkontori kaudu ning laenu tasumiseks tuleb pöörduda postkontorisse. Kuid ka levinum viis laenude maksete tagasimaksmiseks arvelduskontodelt on palju mugavam ja kiirem kui sularahamakse.


Kui teil on probleeme laenu tagasimaksmisega, võite taotleda ka ajapikendust või laenutähtaja pikendamist. Siiski tuleks kaaluda pikendamistasusid - lepingu pikendamise või ajapikenduse taotlemisel võetakse sageli hooldustasu umbes 20 eurot. See tähendab, et kui teie laenumakse on suhteliselt väike ja ka paarikümne euro piires, pole mõttekas ajapikendust taotleda - see võimalus on kasulik, kui summa jõuab palju kõrgemale tasemele ja nõuab lühikest maksepausi . Enamikku laenu tagasimakseid saab pikendada 15 või 30 päeva. SMS-laenude puhul on väga harv pikendada lepingut üle ühe kuu.


Millal võtta SMS-i asemel laenu?

Kui SMS-laen on väga sarnane kiirlaenuga, tavalisi kiirlaene saab aga ainult arvuti kaudu või laenuandja kontori kaudu, siis SMS-laen on lihtsalt mobiiltelefoni kaudu. Ehkki SMS-laenu antakse ainult neile, kellel juba on aktiivne positiivne kliendikonto võlausaldaja juures, annab see teile siiski vabaduse ja juurdepääsu krediidile, isegi kui te ei saa arvutiga minna või astuda sammu laenuandja kontoris. Telefon on alati teiega ja SMS-laenu saate isegi väga järskude probleemide korral - näiteks kui peate keset teed lagunema ja peate auto kiiresti pukseerima või parandama. Elus tekivad mitmesugused ootamatud olukorrad - laenud aitavad selliste olukordadega toime tulla.


Ehkki SMS-laenude intressimäärad on kõrgemad kui tarbijalaenude intressimäärad, on nende tingimused paindlikumad ja laenu taotlemise protsess on väga kiire, tavaliselt vaid mõni minut. SMS-laenu summa võib ulatuda mitmesaja euroni, seega on see märkimisväärne summa, mis võib aidata isegi suurte raskuste korral.


Sms-laen on ideaalne laenutüüp kiire elustiiliga inimestele, kes soovivad olla alati rahaliselt kaitstud. Kuna SMS-laenud on tavaliselt krediidikontod ja krediidilimiidid, on sellise krediidilimiidi olemasolu kindlustuseks. Kui teil on avatud krediidikonto, mille saate saata SMS-iga iga minut, teate, et kõik, mis teile meelde tuleb, on alati rahaliselt kaitstud.

Recent Posts

See All

Autolaenud - kas alati mõistlik lahendus?

Paljudele peredele on auto asendamatu transpordivahend, mis selle puudumisel peatub kogu eluks - te ei saa tööle minna, kooli minna ega muid asju teha. Seega on autolaenud Eestis üks populaarsemaid la

Laenude refinantseerimine - kellele ja miks?

Kui teil on mitu erinevat tüüpi kiirlaenu, väikelaenu, liisingu- või järelmaksukava, võivad lõpuks kõik teie kohustused olla tülikad - kuumakse on suur ja iga kuu on keeruline teha mitu laenumakset. K

Krediidid asjade ostmiseks tasuvad vahel ära

Krediidid asjade ostmiseks Tarbimislaen on üks populaarsemaid laenutooteid Eestis, pakkudes laenuvõtjatele paindlikke laenutingimusi ja üsna suuri laenusummasid. Tänu kiirele ja lihtsale laenu taotlem

Post: Blog2_Post
bottom of page